Militarysta napisał(a):Pogięło Ciebie do reszty. Po prostu kilku userow tutaj ma (indywidualnie) IQ równe trzem przeciętnym odbiorcom "mainstreamowych" mediów które replikują tylko jeden -ukrainocentryczny punkt widzenia. Zdolność do poznawania również drugiego punktu widzenia nie oznacza "syndromu sztokholmskiego" a tylko dorosłość i pochłonięcie w toku edukacji pewnej krytycznej dawki wiedzy po której nie da się już z zachwytem pochłaniać tego co serwują odbiorcom "polskie" media.
Studia, edukacja, i przede wszystkim pochłanianie wiedzy z RÓŻNYCH w tym przeciwstawnych sobie ŹRÓDEŁ pozwalają samemu filtrować informacje, a nie tylko replikować coś co (jak widać skutecznie) zaimplementowano na etapie jednokierunkowej psudoedukacji oraz medialnej obróbki potem.
Pomijam już, że w 95% miejsc polskiego netu panuje zupełnie debilna nagonka na Rosję, Rosjan, i przepraszam za wyrażenie "polowanie na kacapów". I oczywiście cenzura która z jednej strony pozwala na pisanie psuedointelektualnego bełkotu o "degeneracji i upadku cywilizacji prawosławia" a z drugiej kasuje (na NFoW i D24 dosłownie) jakiekolwiek inny punkt widzenia. Jak komuś się nie podoba próba wybalansowania tego forum to może nie czytać, ale póki mogę cokolwiek tutaj działać to nie dopuszczę do stworzenia z tego miejsca drugiego NFoW, D24, Onetu, Kresów czy też innego jednowymiarowego i pełnego szowinizmu miejsca.
Militarysta
Sorry za OT ale ciężko to zdzierżyć. Czytam głównie Forum. Rzadko piszę bo bez sensu wdawać się w pyskówki ale...
Jeśli koryguję błędne, pozbawione podstaw merytorycznych i źródeł teksty użytkownika szmul o diasporze "banderowskiej" w Kanadzie to zamiast sensownych danych popartych literaturą otrzymuję
Przeczytaj bijotai czy jak tam tobie...
.
Rozumiem, że jest to
Studia, edukacja, i przede wszystkim pochłanianie wiedzy z RÓŻNYCH w tym przeciwstawnych sobie ŹRÓDEŁ pozwalają samemu filtrować informacje
następny drobiazg to spór o winowajców ostrzału autobusu pod Wołonowachą. użytkownik szmul
To co trzyma rządowy to większy MON-90. MON-y były wzdłuż całej drogi a sam ostrzał z "milicyjnego" Grada śmierdzi na kilometr detonacją rządowej miny kierunkowej.
Owszem później się z tego wycofuje bo są dowody, że to nie była mina ale już za chwilę deprecjonuje film.
Niczego nie sugeruję, tylko się dziwię, jak to możliwe. Strzela bateria Gradów, idą dwie salwy z interwałem, osiąga niezłe skupienie na północy kadru, a tu nagle jeden, jedyny pocisk spada dość daleko na południe. Trochę to dziwne, nieprawdaż ? Oczywiście, mogę sobie wyobrazić, że jedna z wyrzutni strzeliła na owe koordynaty jeden, jedyny, pocisk. Ale to takie trochę dziwaczne z taktycznego punktu widzenia, nieprawdaż
Piszę więc mu na podstawie posiadanych informacji i literatury o
tendencji do zwiększania rozrzutu ostatnich 2-3 pocisków.
Nie mam żalu, że ignoruje mnie i moje dane ale śmieszy mnie bezkrytyczne cytowanie rosyjskich forów militarnych jak prawdy objawionej bez podania źródeł.
Użytkowinik szmul pisze do innych
Dla idioty, który nie rozumie że na punkcie kontrolnym....
z przekonaniem o własnej wyższości a Ty drogi Militarysto rzucasz ostrzenia na ironię użytkownika framugi
Tak myślę sobie :
kto nam ustawicznie wpierał androny o "przygniatającej" sile Rządowych, o "ofensywie, która przetoczy się jak walec".
Ja tego w ogóle nie widzę- jeśli jest ofensywa to "milicji", jeśli widzieliśmy konkretny sprzęt- to rosyjski.
Widać - kto jest tutaj dla dezinformacji- kolega szmul- piewca potęgi ukrów, której nie ma.
Uważaj z takimi tekstami.
Militarysta
a zupełnie pomijasz "ironię" użytkownika szmul. Bo przecież na Forum
Ale nie ma i nie będzie przyzwolenia z mojej strony na chamstwo, syf i kloakę w wątku.
ale zaraz dodajesz
oświadczam, że userzy z dłuższym stażem, oraz piszący z wiedzą i ciekawie mają u mnie naturalne fory i dużo wyższy próg tolerancji.
Czyli praktycznie dosłowne tłumaczenia z rosyjskich forów militarnych mają naturalne fory?
Skoro to Forum chce być obiektywne to może warto stosować jednolite standardy?