welder napisał(a):Spróbuj merytorycznie się odnieść
welder napisał(a):Thorwald napisał(a):Witam
Kim był „A tutaj grubcio, ps "Bocman"” czyli osoba strzelająca do majdanowców z szeregów milicji, ale nie w milicyjnym mundurze ?
Bilecki ?
welder napisał(a):Coś w tym jest.kijów absolutnie nic nie wie o tamtych wydarzeniach, i raczej nie chce wiedzieć.To dla nich sprawa zamknięta
welder napisał(a):Wszystkie wyniki sekcje zwłok z Odessy, utajniono.Koniec sprawy
welder napisał(a):Drugą ciekawą sprawą, jest cyrk z obywatelstwem ludzi którzy zginęli w Odessie. Pamiętam jeszcze z naszej TV, jak pokazywano paszporty ''zmarłych'' były to dokumenty rosyjskie i z Naddniestrza, w sumie około dwudziestu.Miało być to dowodem na rosyjską prowokacje i atak terrorystyczny.Okazało się, że byli tam wyłącznie obywatele Ukrainy, z tego większość z Odessy.Do sprawdzenia nawet na ukraińskich stronach.Kto zrobił ten cyrk z dokumentami i to parę godzin po zajściach?
welder napisał(a):Po tym, jak w asyście biernej milicji zostali ostrzelani? Może prawo, może lewo - i tak zarówno 90% gotowych "mołotowów", które poleciały na Dom Związków, jak i materiałów do ich "produkcji" znaleźli w namiotach Antymajdanu na Kulikowym Polu, więc się nie napracowali z własną robotą. A pod Dom Związków trafili goniąc wcześniejszych napastników. Z samego DZ również leciały "mołotowy", co wskazuje, że tragedia przebiegłaby podobnie niezależnie od elektryfikacji budynku.
Na filmie jest pokazane jak podpalany jest dół,tego nie przeskoczysz
Foxxnews napisał(a):welder napisał(a):Coś w tym jest.kijów absolutnie nic nie wie o tamtych wydarzeniach, i raczej nie chce wiedzieć.To dla nich sprawa zamknięta
No i co tu zrobić?Powtarzasz te propagandowe mantry, ignorując wrzucane materiały z podaniem źródeł. Moge powtórzyć po raz "n-ty" - nie ma w tej grze takiej strony, jak Kijów.
A policja prokuratura sądy komu podlegają
hwelder napisał(a):Wszystkie wyniki sekcje zwłok z Odessy, utajniono.Koniec sprawyJak zwykle najlepiej poinformowani - sympatycy Moskwy![]()
Skończ dziecinadę z szufladkowaniemA paszporty? Serio o to pytasz?
Jak najbardziej,tak samo jak o utajnienie wyników sekcjiNa filmie jest pokazane jak podpalany jest dół,tego nie przeskoczysz
To jedna z wielu różnic między nami, wracających jak bumerang. Nie mam ambicji niczego "przeskakiwać" - zwyczajnie na końcu mojego toku myślenia nie ma gotowej tezy, więc raczej luzik, niż wirtualna lekka atletyka(poza oczywiście faktem, że ludzi szkoda)
Bo na filmie są pokazani sprawcy podpalenia budynku, nie powinno ich się ścigać sądownie?Na filmach, które wkleiłem i streściłem jest pokazana cała sekwencja. Widać dobiegnięcie majdanowców do DZ i to, co tam znaleźli w namiotach. W niemieckim reportażu jest relacja o barykadzie z mebli ustawionej tuż za drzwiami wejściowymi, która się zajęła od rzutów z obu stron, co było bezpośrednim powodem wycofania się większości antymajdanowców na wyższe kondygnacje drewnianej klatki schodowej. W takiej sytuacji otworzenie wejścia na dach znajdującego się nad nią w jednym pionie/ciągu nie było najlepszym pomysłem. Powtarzam - to opis antymajdanowca dla niemieckich dziennikarzy (znów, żeby być precyzyjnym - w miejscu, w którym mówi o powstaniu "efektu komina", opisuje otwarcie okna - w innych relacjach pada info, że jeszcze przed całą akcją administracja DZ bezprawnie dała antymajdanowcom klucz do kłódki zamykającej wyjście na dach, a nie okno).
Rzucanie butelek z benzyną w ten budynek,jest na filmie sfingowane?Wnioski i pytania: brak jakichkolwiek instalacji przeciwpożarowych w Domu Związków; wbrew rosyjskiej narracji większości ludzi skaczących z okien płonącego budynku majdanowcy pomagali (np. czas 59:01); "dlaczego lider 'odeskiej drużyny' poprowadził ją do ataku na kibiców demonstrujących z dala od Domu Związków?"; "dlaczego gdy wszystko wskazywało, że milicja opanowała sytuację, dopuściła by w pobliże demonstrantów wjechał bus z mobilną grupą antymajdanu, której członkowie zaczęli ostrzał?" (czas 1:00:10); "dlaczego milicja nie obstawiła Domu Związków?"; "dlaczego działania milicji koordynował wyłącznie wspomniany wyżej oficer - gdzie był komendant?"; "dlaczego w Domu Związków znajdował się arsenał środków do produkcji koktajli 'Mołotowa'?" (czas: 1:01:24); "dlaczego w Domu Związków nie było wody?"; "dlaczego od momentu zaalarmowania straży pożarnej do jej przyjazdu minęło 45 minut?"; "dlaczego do dzisiaj nikt z MSW nie poniósł odpowiedzialności?".
No własnie, dlaczego Ukraińska milicja nie wypełniała swoich zadań.Dlaczego nie wypełnia ich teraz prokuratura?Jak również pisałem, ówczesna milicja i prokuratura z Odessy dzisiaj jest policją i prokuraturą z Odessy. Nie zawsze tak musi być i wcześniej, czy później ta sprawa wróci
futszak napisał(a):Podważanie oficjalnej wersji pomarańczowej rewolucji wcale nie musi być trollingiem, po prostu wiele się w tej historyjce nie zgadza, a to zwyczajnie irytuje.
To są efekty przejściowe, coś jak wielbiciele krula w gimnazjach. Potem człowiek dorasta, łapie pierwszą pracę (choćby to było roznoszenie ulotek) i się orientuje, że między ideami JKM a realem jest spora przestrzeń wypełniona mgłą i erystyką. Tutaj jest to samo, tym bardziej że trolling - ze względu na brak argumentów - sprowadza się głównie do pokrzykiwania "A On się przezywa Proszę Pani!"kocur75 napisał(a):jasiol napisał(a):Chciałem zwrócić uwagę, że uprawianie propagandy w stylu, który reprezentuje parę osób o jednoznacznie prorosyjskim nastawieniu, jest w PL warunkach nieskuteczne.
niestety trochę jest
welder napisał(a):jasiol napisał(a):welder napisał(a):Sądzisz że sprawę zakończyło postawienie pomnika ''niebiańskiej sotni'' Bo panowie na Ukrainie takie sprawiają wrażenie
Nie wiem, co kto postawił i nie o tym pisałem. (...) uprawianie propagandy w stylu, który reprezentuje parę osób o jednoznacznie prorosyjskim nastawieniu, jest w PL warunkach nieskuteczne.
Próba dowiedzenia się w jaki sposób zginęło tylu policjantów, jest uprawianiem propagandy i prorosyjskim nastawieniem?
Jeżeli tak, to jest to bardzo podejrzane podejście,a przynajmniej dziwne.
jasiol napisał(a):Próba dowiedzenia się w jaki sposób zginęło tylu policjantów, jest uprawianiem propagandy i prorosyjskim nastawieniem?
Jeszcze raz: nie wiem, co kto zrobił, jak zrobił i na kogo to zwaliła czyja propaganda..
NIE O TYM PISAŁEM.
welder napisał(a):jasiol napisał(a):Próba dowiedzenia się w jaki sposób zginęło tylu policjantów, jest uprawianiem propagandy i prorosyjskim nastawieniem?
Jeszcze raz: nie wiem, co kto zrobił, jak zrobił i na kogo to zwaliła czyja propaganda..
Mnie nie interesuje propaganda,tylko działania ukraińskiej prokuratury
NIE O TYM PISAŁEM.
A o czym? Bo ja chcę dowiedzieć się '' jaki sposób zginęło tylu policjantów''
jasiol napisał(a):futszak napisał(a):Podważanie oficjalnej wersji pomarańczowej rewolucji wcale nie musi być trollingiem, po prostu wiele się w tej historyjce nie zgadza, a to zwyczajnie irytuje.
Kiedy ja nie mam pretensji do wątpiących w oficjalne wersje. Mam pretensje o tępe nabijanie postów, które informacyjnie nic nie wnoszą, albo są obracaniem w koło tych samych wątków, które już się przewijały. Na najprostszej zasadzie, że ludki nie czytają całych tematów, a jak się powtórzy 100 razy, to uwierzą.
Foxxnews napisał(a):No przecież wiadomo, co. Ale udajemy, że takie mechanizmy występują akurat tylko na Ukrainie, stanowiąc skandaliczny wyjątek...
Foxxnews napisał(a):Naprawdę musisz uważać Czytelników tematu za przytomnych inaczej.
welder napisał(a):Foxxnews napisał(a):Naprawdę musisz uważać Czytelników tematu za przytomnych inaczej.
Nie mierz wszystkich swoją miarą
Skoro ten temat zabójstw milicjantów cie nie interesuje,to nie pisz,ale nie zabraniaj komuś tym się interesować
duszek napisał(a):kolega Jasiol żadnego zdania na temat Warszawskiej Konferencji Sukcesu nie ma?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Razparuk i 12 gości