I to ma być dowód że offset jest be?
Autosan odpadł w przetargu na duże pasażerskie autobusy dla 2. Regionalnej Bazy Logistycznej w Rembertowie. Zamówienie wojskowych warte było 30 mln złotych. Ostateczny termin rozpatrzenia ofert producentów wyznaczono na 28 lipca do godz. 8.00. Według informacji RMF FM Autosan złożył swoją ofertę o godz. 8.20, przez co jego propozycja nie została uwzględniona. Wygrała firma MAN, która dostarczy polskiemu wojsku 26 dużych autobusów pasażerskich.
Tu się z tobą zgodzę- tyle że my tak czy inaczej zapłacimy 45 mld a offsetu nie będzie (nie ważne czy był negocjowany czy nie). Żadna ekipa nigdy nie potrafiła się oprzeć pokusie łyknięcia tego i owego za niewywiązanie się z umowy a ta podejrzewam że nawet bez smarowania przez koncerny będzie fikała tak jak im Donald zagra.obiekt172 napisał(a):Swojego - na plecach Lecha
Mam przypomnieć historie że za I rządu PiSu wykopano Antosia (bo fikał prezesowi) i ten dopiero z podkulonym ogonem wkupił się w laski po 10. kwietnia?I to ma być dowód że offset jest be?
Nie - ale offset nie jest taki super jak go malują...
Są państwa gdzie nie bawią się w offsety - ba nawet takie gdzie to jest zakazane...
Ja nie przypominam sobie kontraktu w PL gdzie offset się udał...
Więc jak mam płacić 40 mld z patriota i pseudo offset to wole 35 - ale bez złudzeń...
Manga napisał(a):Macierewicz to jest najgorszy minister w tym rządzie, ogrom czasu poświęca na ceremonie i szerzenie kultu jednostki Lecha Kaczyńskiego a sprawy wojskowe niedopilnowane, afera goni aferę. Jeśli musi ten typ być w rządzie niech zrobią Ministra Ceremonii i niech się tym zajmuje.
Offset to dobry pomysł pod warunkiem, że jest rzetelnie wykonywany a inwestycje poszłyby np. na rozwój technologii. A co do źle wykonywanych offsetów to pytanie ogólne jest takie czy nie jest to robione specjalnie-taka dodatkowa łapówka dla kraju producenta....zamiast technologii u nas inwestowano np. w fermę świn i też wliczono to w offset.Ja nie przypominam sobie kontraktu w PL gdzie offset się udał...
Więc jak mam płacić 40 mld z patriota i pseudo offset to wole 35 - ale bez złudzeń...
rpg7 napisał(a):A co do źle wykonywanych offsetów to pytanie ogólne jest takie czy nie jest to robione specjalnie-taka dodatkowa łapówka dla kraju producenta
Pytanie kto ustawiał i czy ktoś za to pójdzie siedzieć.
kompleks moderatora napisał(a):A co Ty będziesz latał?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości